Sudura prin electrofuziune provoaca o imbinare in material la nivel molecular care nu este reversibila, astfel imbinarile prin electrofuziune sunt definitive.

Pentru sudura prin electrofuziune a tevilor si fitingurilor din PEHD se folosesc fitinguri special produse in acest sens. Fitingurile de electrofuziune au o rezistenta interioara prin care trece un curent electric provocand incalzirea locala a materialului si fuzionarea fitingului cu teava. Sudurile de electrofuziune necesita folosirea de aparate speciale se sudura. Acestea pot citi datele de pe fiting si sa aplice curentul de intensitatea si durata specificata de producator pentru a se realiza sudura.

Lucrarile de acest gen cad sub incidenta ISCIR, ceea ce inseamna ca este nevoie de personal specializat care sa execute sudurile prin electrofuziune intr-un mediu de lucru uscat, curat si cu temperatura ambientala de peste 0°C.

Sudura prin electrofuziune este cea mai buna sudura posibila, fiind adecvata si in cazul tevilor cu diametru mic.

Principala utilizare a sudurii prin electrofuziune este acolo unde spatiul sau pozitia nu permite o sudura cap-cap sau unde sunt necesare reparatii in cazul instalatiilor existente. Totodata, folosirea fitingurilor eletrosudabile este singura modalitate acceptata de a imbina tevi de grosimi de perete diferite.

Despre companie

Locul 1 in Top Afaceri Romania Microintreprinderi, localitatea CRAIOVA, domeniul 4221: Lucrari de constructii a proiectelor utilitare pentru fluide.

Date de contact

Copyright © 2015

S.C. Plast-Edilitare S.R.L.

Toate drepturile rezervate.